torstai 23. toukokuuta 2013

Hämähäkit

HämähäkitAmpiaishämähäkki on ristihämähäkkien heimoon kuuluva suurikokoinen ja värikäs hämähäkkilaji. Sitä on 2000-luvun alussa tavattu myös Suomessa. Tämä valokuva on käännetty 90 astetta laajakuvanäytön muotoon 1920 x 1080 tarkkuuteen. Kuva sopii näin vaikka taustakuvaksi ja koko hämähäkki näkyy ruudulla kerralla. Alkuperäisessä kuvassa hämähäkki roikkuu pää alaspäin.


Hyppyhämähäkit on hämähäkkien lahkon suurin heimo. Tässä valokuvassa naaras Thiodina puerpera. Hyppyhämähäkit eivät kudo verkkoa vaan havaitessaan saaliin hämähäkki lähestyy sitä hiipimällä kunnes hyppää saaliin kimppuun.


Uros hyppyhämähäkki Habronattus amicus.
Lintuhämähäkit eli tarantulat ovat suurimpia kaikista hämähäkeistä. Ne ovat verrattain pieni osa maapallon kaikista hämähäkkilajeista. Kuvassa Brachypelma klaasi, joka on harvinainen meksikolainen hämähäkki.

Tarantula-hämähäkit voi olla myös lemmikki, jota pidetään terraariossa.

Hämähäkinverkko, johon on kosteus tiivistynyt.


Kultainen hämähäkin silkki, kellertävä verkko. Nephila clavipes, Golden silk orb-weaver.

Ristihämähäkit on hämähäkkiheimo, jonka lajit ovat hämähäkeistä tunnetuimpia suuren kokonsa ja taidokkaiden hämähäkinverkkojensa ansiosta. Suomessa ristihämähäkkejä on 33 lajia.

Ristihämähäkkien kutomat verkot ovat muodoltaan symmetrisiä ratasverkkoja. Verkon kutomiseen hämähäkiltä kuluu aikaa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti